side-area-logo
Eker Design Crew med Bård Eker og Victor Rosenvinge

Inviterer norske bedrifter til fartsfylt utviklingsløp

    – med Norges beste industridesignmiljø på laget

Med et ønske om å bistå veletablerte SMB-bedrifter i å sette den gode ideen ut i livet, vil Eker Design videreføre det unike industridesignprogrammet Eker Express. 

Små og mellomstore bedrifter står bak om lag to tredjedeler av omsetningen i norsk næringsliv. Samtidig har denne gruppen ofte omstillingsutfordringer og lav vekst. Potensialet er der, men av ulike grunner får man det ikke ut. Mange kjenner seg nok igjen i at manglende kompetanse og fokus på driften begrenser evnen til å tilpasse seg endringer.

Så hva om disse bedriftene i en kort, intensiv periode fikk fri tilgang til kompetanse i verdensklasse? Det var nettopp dette spørsmålet som var starten på Eker Express. Gjennom en kort, intensiv periode får et utvalg bedrifter gjennomføre et utviklingsløp – hele veien frem til lansering og realisering.

Et knippe nøye utvalgt bedrifter fikk gleden av å delta i oppstartsåret 2019. Nå vil Eker Design i samarbeid med Stiftelsen Teknologiformidling gi flere spennende bedrifter denne muligheten.

Kompetanse og innovasjon i verdensklasse

Gjennom programmet vil både Eker Design-ingeniør Victor Rosenvinge og gründer Bård Eker dele av sin kunnskap og erfaring.

Mange kjenner til Eker gjennom Koenigsegg, Ducati og Hydrolift, og den rutinerte gründeren har over 35 års erfaring med både norske og internasjonale produksjonsbedrifter. Med verdensledende kunnskap på sitt felt, er det ingen tvil om at bedriftene får tilgang til svært verdifull kompetanse.

Målet er at tilgangen til denne eksterne drahjelpen blir den viktige døråpneren til kreativ og viktig nytenkning. Ifølge deltagerbedriftenes tilbakemeldinger er det også nettopp dét som skjer.

 

Motiverende feedback  

Eksempelvis ga Jotron, en av bedriftene som ble valgt ut til å delta på Eker Express i 2019, denne tilbakemeldingen:

Jotron har en strategi for vekst. EDEX-programmet har gitt oss mulighet til å løfte blikket og se nye muligheter innenfor våre markedsområder.

Og det er de svært positive tilbakemeldingene som er hovedårsaken til at Eker Express fortsetter.

Det at vi lykkes med målet vårt, nemlig å vise hvordan design kan bedre omstillingsevnen med tanke på nye markeder og tilhørende muligheter, gir selvsagt ytterligere motivasjon til å invitere nye bedrifter til utviklingsprogrammet.

Les også: Bård Eker vil gi etablerte bedrifter designløft med Eker Express

 

Begrenset antall plasser

For å kunne tilby best mulig bistand gjennom Eker Express, har programmet kun et fåtall plasser.

Ønsker du og din bedrift å gripe den spennende muligheten til innovasjon og utvikling, oppfordrer vi deg derfor til å registrere din søknad allerede nå. Gjennom søknadsprosessen blir relevante kandidater valgt ut til å delta i workshops, før man avgjør hvilke virksomheter som får plass i programmet. Søknader vurderes fortløpende.

Har du spørsmål om programmet? Send oss gjerne en henvendelse her, så vil vi i løpet av kort tid ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Dette er Eker Express

Industriprogram drevet av Eker Design i samarbeid med Stiftelsen Teknologiformidling. Målet er å fremme lønnsomhet, vekst og styrket konkurransekraft hos små og mellomstore norske bedrifter.

Eker Express skal være en bidragsyter for bedrifter som trenger bistand til å få realisert en idé om et nytt produkt, trenger fornyelse og modernisering av et eksisterende produkt eller egen profil -eller ønsker å få rotfeste i et større eller nytt marked. Eker Express kan også bistå med tanke på logistikkutfordring ved emballering, pakking for utsendelser, transport og/eller shipping, samt ved utfordringer innen industri og produksjon.

merethe halvorsrød